Wednesday, August 22, 2012

MARANAD...harilik põõsasmaranad

 Maranad, kas on eraldi liik? Miks neil on selline pikk nimi...harilik põõsasmaran?  On ju näha, et ta põõsas...Aga nad sügisel ikkagi väga tänuväärt taimekesed, palju õisi ja õitsevad kaua.












                             Meie lemmikuke on juba 11.aastane aga ikka rõõmus ja mõnus seltsiline.
                               Tavaliselt sajab vesi otse alla aga seekord otsustas tulla kaardus.
                                                            Uus maranasort!!!

4 comments:

  1. Maranate liike on palju, neist puittaimi e. põõsaid on vast 3-5, rohtseid liike e püsikuid aga loetletakse kümnetes. Seepärast ongi põõsa nimi põõsasmaran ja üldiselt kasutatakse teda ilma selle eessõnata "harilik"

    ReplyDelete
  2. Mul oleks näiteks pakkuda rohtset kuldmaranat. :o) Ja looduslikke maranaid on meil ka üsna mitu, muide, teada-tuntud hanijalg on üks nendest.

    ReplyDelete
  3. Nii toredad! Mulle väga meeldivad põõsasmaranad oma täpilisete silmadega. Endal mul on kah mõned. Kass on Sul ka üliarmas karvane tegelane.

    ReplyDelete
  4. Mulle põõsasmaranad meeldivad väga, eriti kui need paksult õisi täis on. Aga ikkagi tundub, et meile need eriti ei kõlba, sest meil ju ikkagi happeline pinnas ja põõsasmaranad pidavat olem lubjalembelised. Väidavad, et see ei tohiks eriti probleem olla, aga eks ikkagi on nii, et kasvavad küll, aga mitte nii ilusti kui lubjasel pinnal. Proovime, siis need korra veel teise kohta istutada, aga kardan, et ikkagi sellist õite rohkust me ei näe nagu siis põhjas, lubjases pinnases. Päikese puudust neil küll seal pole, sest seda paistab neile hommikust õhtani. Õhtu päike ainult ei paista sinna.

    ReplyDelete