Tuesday, August 28, 2012

HORTENSIAD



 Uhke üllatus meie kiviktaimlas. Alumisel pildil on näha, et keegi kasvab katuse ääres. Ma  eriti ei uurinud teda ega puutunud ka. Ei mäleta, mitu aastat ta seal istub. Mõtlesin, et las kasvab, eks kunagi näeb, mis tast saab. Juba möödunud aastal andis ühe sinise õie ja siis tundsin ära...hortensia. Ma ei juurelnud selle üle, millal ta sinna istutasin. Kuid nüüd tuli jutuks asjatundjatega, et mis sort. No ei tea!  Ei mäleta isegi sinna panemist.......siis äkki sähvatas lugu!
Aastaid tagasi ostsin Tallinnast ühest puukoolist sinise hortensia ja istutasin maja juurde murusse. Kogu sügis nautisin ta paari õit. Kevadel ei ärganud enam elule. Kaevasin välja ja juurikas oli ilus ning kahju oli minema visata. Pistsin kiviktaimlasse, kus ruumi oli. Ja sinna ma ta unustasin.
Teadlikult olen hortensiad istutanud pargi äärde, mis näha alumistelt piltidelt. Neid seal paar-kolm tükki. Väga ilusad! Täna ostsin lisaks Lime Lighti.








3 comments:

  1. Ilusad ja uhked sügisõied. Roosad juba ootavad Sind.
    Ja taevas on samuti imeline

    ReplyDelete
  2. Su hortensiad on kõik hästi kenad kompaktsed ja õierohked põõsad. Tuleb välja, et Eestis on neid suure õiepalliga talvituvaid siniseid ja roosasid kasvamas juba praegu rohkem kui arvata võiks.
    Ja su aias on sulelisi ka nii palju! Kui kuskilt ühe suurema hunniku raha peaksid leidma, siis võiksid kaaluda selle fotopoodi viimist. Linnupildistamine oleks kohe hulga lõbusam.

    ReplyDelete
  3. Seda on lohutav teada, et macrophyllad talvituvad ja vähe sellest õitsevad ka nii uhkelt isegi sellisel suvel nagu tänavu.

    Mul on neid tekkinud ka suur hulk, aga tulemas on esimene talv ja näis, kuidas nad talvituvad.

    Roosaõielised ootavad tõepoolest juba :)

    ReplyDelete