Sunday, June 17, 2012

NÕMM-LIIVATEED, KANNIKESED

 Olen oma piltidega väga ajast maas. Aga tühja kah. Peaasi, et saab ikka kõik talletatud oma ajaloosse.
 Siin liivateede peenrake. Kuidagi ei jõudnud oma mõtetega kaugustesse, et oleks suurema-laiema ala teinud nendele kasvamiseks. Vast tulevikus peaks midagi juurde rajama...kui ka uusi taimi leian, st.sorte.
                                         Oh need, ääred ja ääred. Tänaseks on need puhtad, kuid pilti ,,neetu,,











                                                                         See on.......
 Kannikesi küll saab ostetud ja tulevad ka ise aga  ei tea kust. Kuid ilusad nad on! Ei kitku neid kunagi peenrast välja.






                         Kui veel saaks ka roosa kannikese, oleks väga hästi. Eks ma kunagi ikkagi leian.



3 comments:

  1. See roosa kannikese soov on natukene nagu sinise roosi igatsus. "Päris" kannikestest on üks roosamaid saadaolevatest Rumeenia kannike (Viola jooi) seemned seemnemaailmast , taimigi olemas kollektsioonaedades. Võõrasemade hulgas on juba rohkem roosatoonilisi. Otsi internetist pilte "roosa võõrasema" või "pink pansy".

    ReplyDelete
  2. Aitäh, Tii! Ma kunagi sain ühelt tuttavalt kannikese moodi, roosade õitega. Aga ta on kadunud mu peenralt. Ei teagi nüüd, kas oli 1-aastane taim või kas see Rumeenia kannike on ikkagi püsik.

    ReplyDelete
  3. Oh saa, sihukesed "liivaiad" ja kiwad. Väga ilusad. Liivateed on sihukesed omapärased ja ilusad padjandid. Kasvavad ka sellistel kohtadel, kuhu on raske midagi muud kasvama panna.
    Me ka eelmine aasta istutasime enda kasvatatud sarvkannikese lihtsalt vahtrate alla. Oli küll ühe aastane, aga see eest külvas nii, et vähe ja nüüd on neid kannikesi siin ja seal. Täitsa tore.

    ReplyDelete