Thursday, July 12, 2012

ELULÕNGAD, KUKEHARJAD (madalad)

 Elulõngasid on meil vähe, maja seina ääres  mõned ja koeraaial on mägi elulõngad.






                             Kukeharjadele tegin eraldi peenra, ümber lõkkeplatsi. Päris ilus sai.


 Ülemisel pildil on vist probleem, et rohelised-tavalised harud pean ära kitkuma...või? Seda kirjut on nagu väheks jäänud.




 Kas need, ülemisel ja alumisel pildil on üks sort? Või on mitmeid? Miks selline värvide vahe? Vist siis mullast tingitud.






6 comments:

  1. Päris hea elulõngade valik. Suureõielised on küll uhkemad, kuid haigestuvad kergemini.Sul just väiksemaid rohkem.
    Vahetult sinu ärakitkumise küsimuse kohal oleval pildil on kaks eri sorti kukeharja. Kui hakkavad segama teineteist, siis kitku vähemaks seda, mis vähem uhke on. Antud juhul siis tavalist rohelist. Seal, kus küsid, kas sama sort, võib olla sama, kuid täiesti võimalik, et erinevad. Sarnase varrekujuga sorte on rohkem. Kuigi pildi järgi ei ütleks, kuulub sarnaste hulka ka 2 pilti allpool parajasti kollaselt õitsev kukehari. Peenra üldpilti ka paluks! Saame aru, et äsja rajatud ja taimepuhmad on veel väikesevõitu.

    ReplyDelete
  2. Oh, ma isegi teadsin Su esimese huvitava olemisega elulõnga nime, aga hetkel see küll ei meenu.
    Jah, Tiil on õigus, seal ärakitkumise pildil on 2 sorti segi. Katsu see kirju sealt kätte saada ja istuta ta eraldi.
    Neil kahel fotol on 2 erinevat liiki kukeharju, mullastiku pH nende puhul mingit rolli ei mängi.

    ReplyDelete
  3. Kas esimesel kahel pildil pole mitte Multi Blue?

    ReplyDelete
  4. Ilusad õied! Kujutlen, et lives on nad veel kaunimad :)

    ReplyDelete
  5. Nojah, kui juba sortide nimetamiseks läks, siis esimesed jah Multi-Blue, edasi telveleheline elulõng Arabella (või Sizaja ptitsa); siis jälle suureõieline Lech Walesa (või Blekitny Aniol) . Siis jälle tervelehine Aljonushka (Või Rosea). Tume väikeseõieline võiks olla sinise elulõnga sort Romantika. On ka mõni teine nii tume olemas. Viimane kollane, tanguutia elulõng. Kukeharjasid ei püüa määrama hakata, kuid eelviimane tundub olema hoopis kobarkivirik. Omanikul endal oleks muidugi lihtsam määrata, kui võib taime igast küljest uurida ja teab, kust muretses. Ma niisama näpuharjutuseks proovisin.

    ReplyDelete
  6. Sul ka osade taimedega sama probleem, et on mingi aeg liiga kõrvuti sattunud ja nüüd üks "ahistab" teist. Mul "liivakastis" ka paari taimega nii. Katus mägisibul on üldse "kaotsis".
    Aga sul on seal osa kukeharju päris ilusti kivide vahele end laiutama sättind. Mulle see eriti meeldib kui nad kivide vahel roomavad.
    Imelik, ma just eile uurisin Pentti Alanko raamatut ja lugesin seal kukeharjade kohta ka. Seal oli ka kirjas sellise kukeharja kohta nagu kink kukehari ja kalju kukehari. Need olevat suhteliselt sarnased. Eks sa uuri neid taimi ise ligemalt. See alumine paistab sul vist sama mis meilgi olevat ja kalju kukehari Blue Carpet äkki. Ju siis see roheline on sul äkki kink kukehari.

    ReplyDelete