Wednesday, September 19, 2012

SÜGISTÖÖD ja KAEVURID


 Olen jõudnud sel aastal päris palju töösid ära teha, ma mõtlen siin just multsimist ja umbrohu tõrjet.
 Egas see kooremults esialgu ilus pole. Kui taimed suuremaks kasvavad, siis tõenäoliselt enam ei häiri.
 Kahjuks pean peenras mürgitamist tegema aga teen seda  peale multsi panekut, sest kuna meile  on tulnud üks ,,hull,, veel naadi kõrvale. Ei ma tea mis selle umbrohu nimi on aga levib jubedalt.
 Nüüd sügisel lõigun ka osaliselt kuivanud taimi ära. Siis ka kevadel pisut kergem.







 Alumistel piltidel meie kaevurid. Ei suuda me selgeks teha, et mitte siin toimetada. Eks kevadel vaatab, mis saab. Tegelt on neil ka ju väga põnev...miks peaks loomakestele  neid rõõme keelama.







Juba on aeg nii kaugel, et tarvis kütta...ruumid on jahedad ja niisked. Esimesed sooja nautijad on platsis.

6 comments:

  1. Loomapildid on nii vahvad! Jubedalt tahaks juba kaissu mõnd karvikut :)

    ReplyDelete
  2. Küll Su aed on veel kaunis, ma ei näe seal küll veel mingeid sügise märke. Kukehari on nii tavaline ja ometigi imeliselt ilus sügisene õitseja, mida rohkem teda on, seda parem.Lurslillest ma parem ei räägi, tema on igas olekus fantastiline.
    Pole sel kooremultšil ka häda midagi, kui ta on õigete püsikute vahel. Ta ei sobi kindlasti kiviktaimlasse, aga mujal on ta oma kohal.
    Aga need kaevurid tõstavad küll kõik mu ihukarvad püsti, nad teevad Sul seal veel hullemat tööd, kui meie rebane. Tema hetkel õnneks ei kaeva, ta koristab igaks hommikuks meie ploomi-ja pirnialuseid :D

    ReplyDelete
  3. Su kaevurid ilmselt on saanud samuti taimenakkuse ja teevad peenra kaevamisega ettevalmistustöid :D

    Aed on tõesti kaunis ja kukehari on ainus, mis reedab sügise saabumist me maale.

    ReplyDelete
  4. Ilusad peenrad sul seal ja need erinevad okaspuud moodustavad ka kena "ansambli". Aga kukeharjad seal kiwa taga on küllväga ilusad. Annavad sügisesse "särtsu".
    Eks need "kaevurid" ajavad mutte taga. Aga näed, nad näitavad ära kuhu uus peenar teha. Ilusa lookleva peenra saaks kui need omavahel kokku ühendada.

    ReplyDelete
  5. Piltidelt on küll näha, et aia korrastustööd on edukad olnud. Ilusad sügisesed vaated. Seda rohelist heinamaalahmakat sul ikka jagub seal. Kahju kohe, et enam mingit põhjust ei ole sinna kasvõi mõnd kena kaera- või odrapõllukest külvata.

    ReplyDelete
  6. Jah sügis läheneb kiiresti....ei mulle meeldi need külmad-märjad-pimedad ajad. Mida küll teha, et aeg kiiresti kevadesse jõuaks!?
    Aga te, sõbrad, olete mõnusad ja soovin teile rõõmsaid sügispäevi!

    ReplyDelete