Monday, September 24, 2012

KADAKAD vanad ja uued

 Kui aeda sai rajama hakatud, ei teadnud ma okaspuudest midagi rohkem, kui vaid metsas kasvavatest puudest. Tarkus tuli tasapisi, et on võimalik ka osta  palju ilusaid sorte. Nii siis said esimesed põõsad muretsetud.








Vanas peenras on okaspuud  jäänud  üksteise varju ja nad ei saa särada oma ilus. Otsustasime teha uue välja nendele, et  siin seisatada ja imetleda.



















                                        Siin blogis hakkab ring täis saama oma aia sortimendist.


9 comments:

  1. Ah saa, küll on ilusad pildid. Okaspuud on ütlemata kenad puud ja ilma nendeta ei saa ükski aed. Aga see esimene pilt, see väga väga ilus. Teil on seal imetleda küll ja küll. jalad väsivad enne ära kui küllalt saab. Aga teil seal ju varjualune olemas, sealt saab edasi imetleda isegi kui vihma sajab.
    piltidest on ka näha seda, et okaspuudele on hea kui hele taust on maapinnal. Ei tea kuda see liivaga välja näeks?
    See viimane pilt on ka ilus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mina olen absoluutselt nõus, esimene pilt tekitas kohe ohh-elamuse ja veidi kurvalt vaatasin seda multsi. Ilus on, aga ise veel seda küll lubada ei saa.

      Võrratu!

      Delete
  2. Küll Sul on ilusad puud ja küll nad on ka hästi paigutatud. Nüüd, kus lilleõisi hakkab vähemaks jääma, on just puude aeg. Sa peaksid küll nüüd juba ka sügist nautima, vaated on ikka võrratud ja aed värve täis.
    Ära Sa seepärast muretse, et sortiment kirjas on. Aias toimub alati midagi põnevat isegi siis kui Sa sinna midagi juurde ei tooks, aga seda ju niipea ei juhtu:)

    ReplyDelete
  3. Väga, väga ilus aed, väga ilusasti paigutatud! Ka sorte on väga palju. Tore, et on palju ruumi,et nad kõik ilusasti saaksid ennast eksponeerida.

    ReplyDelete
  4. Kaunis! Mulle on alati tundunud, et okaspuud tekitavad sellise hubasuse, justkui tahaks kõik ümber oleva kaissu võtta. Nii toredad on väikesed kivid( multsh) ja suured kivid lisandina. See kooslus on mõnus. Aiamajaga vaade on ka nii armas. Kindlasti on Sul oma pesas mõnus!

    ReplyDelete
  5. Need, mis Sul seal esimesel pildil on, nende kohta paluks küll infot. Et mis nimi ja kas väga õrnad meie oludes.
    Küll on ilusad! Kui vanad nad on?
    Muud on ka väga ilusad!

    ReplyDelete
  6. Kadakad esimesel pildil on Blue Heaven. Nende talvitumisega pole probleeme olnud. Istutasin nad ikka juba 7-8 aastat tagasi.
    Uues kadakapeenras tahan kindlasti kive ümber paigutada, et saaks looduspärasem.
    Liivaga saab kadakatel väga ilus kooslus...uuri Kivisaare aeda, kes kõik peenrad rajas liivahunnikute otsa. Kahjuks ei tea, millega ta nüüd tegeleb.

    ReplyDelete
  7. Kadakad on mu lemmikud! Selle multšiga on nad tõepoolest eriliselt kaunid. Teen ka just üht räämas aianurka vanast jamast tühjaks ja plaanin sinna kadakavälja. Nüüd siin inspiratsioon täitsa silma ees. Tänud!

    ReplyDelete
  8. Kivisaare aiast enam seal pilte pole kahjuks. Aga vihje on olemas jah, et tal seal liivaaed on. Aga mis seal ikka, ma nii kui nii proovin selle kunagi järgi. Tänud info eest.

    ReplyDelete