Thursday, June 13, 2013

VAATEID aiast

 Varsti on kevad läbi. Laul ja lust lõppenud. Üksikud linnukesed laulavad ja meeletu sääskede-parmude pirin.
 Hakkan jõudma lõpule oma aiatöödega. Ikka on olnud umbrohu kitkumised ja servade tegemised. Õnneks avastasin, et turba  sisse eriti muruseeme ennast ei istuta ja seega püüan jõudu mööda kõikjale teda panna. Eesaiaga sain ühele poole kui vaid mutid ennast jälle tööle ei rakendaks!
 Sissesõidu peenra ääred ootavad korrastamist ja aia ääres olev sügisaster kuivab, sest me pole vihma näinud
ega saaanud juba mitu nädalat....lausa kõrbemine mõnedes kohtades.

 Suur peenar või nagu me ise nimetame inglise peenar sai möödunud aastal kooremultsi ja äärde turba ja tööd ikka poole vähem.....kui vaid naadi suudaks millegagi  lämmatada. Siit tekkis ka idee, et teistelegi peenardele võin turba panna. Kuid kui kauaks seda jätkub!? Mõtlen kõdunemist.






                            Osade peenarde äärde olen kivid pannud. Kah päris hea ja korrektne.
 Nii see aed on kujunenud, 100x100m ja  aastast 2001. Enne seda oli 50x50m ja tundsime kogu aeg, et õhku on vähe. Õnneks teed ristusid Teejuhiga, kes on väga hea  ja tark nõuandja. Nüüdseks kallis sõber, oleme  Sulle väga tänulikud, et oled meie silmad avanud.
 Kahju vaid ajast ja tööst, et on olnud palju ümber tegemisi. Alul on ju niiiii suur vajadus ikka luua midagi uut ja uut, ilma planeerimata. Siis on ka tulemus selline, et nagu pole õige-hea ja otsid abi.
                     
 Aias ringi liikudes on ikka mõtted, et siit on vaja teha ja sealt on vaja teha. Unustad täiesti ilu nautimise. Nüüd pilte vaadates on kohe rõõm südames, et on saanud päris ilusad vaated, juhuslikkuse meetodil.
                      Tänaseks ON NAGU ON. Ja otsustasime, et ei mingeid uute ega uuesti tegemisi.


7 comments:

  1. Väga ilusad vaated!
    Mis taimed sul seal esimestel piltidel õunapuude all kasvavad, sellised, natuke valged?

    ReplyDelete
  2. Sa ära mõtle niipalju sellele, mida teha on vaja. Sul on kõik ju ülearugi korras, suurepärased vaated ja ilusad taimed.
    Loodut on vaja nautida ja tunda rõõmu sellest, mida oled suutnud korda saata. Mu arust on Sul üks ilusamaid aedu/kodusid. Võiksid hoopis rohkem siia kirja panna.

    ReplyDelete
  3. Imetlen , et kui palju tööd ja rajamist Sul on ja on olnud ja toredasti läbi mõeldud on ka, peenraääred ja istutusalade voogamised.Nii korrasa aed. Mulle eriti meeldivad 3. ja 4. pilt.Nii tubli. Ja vaatan Su hundut! Meie soov on ka üks hundikutsikas saada, aga hetkel ei paku keegi.

    ReplyDelete
  4. Mõnusad vaated ja mulle meeldib väga püsikute ja puude põõsaste kooslus. Pesukuivatamise nurk on ka väga õdus. Seda polegi nii väga lihtne saavutada, et oleks piisavalt lähedal ja ei riivaks silma.

    Mina multsin ka esimest aastat turbaga, vaatame, kuidas läheb. Päris puhtaks ei jää, aga lihtsam on küll.

    ReplyDelete
  5. Imeilusad vaated Sinu aiast! See on õige, et tuleb nautida seda, mis olemas on. Ega aiahoolik tähenda pidevat laiendamist ja ümberplaneerimist. Aiahoolik hoolib oma aiast ja on tehtuga rahul ja aiale tänulik.

    ReplyDelete
  6. Väga avar ja kaunis aed on ja nii suured istutusalad! Oled kunagi huvi pärast kokku ka arvutanud, palju pinda peenarde all on? A seda ma küll ei usu, et enam mingeid muudatusi ei tule - no puhkate paar aastat ja siis tuleb ikkagi mõni uus mõte, mis enne rahu ei anna, kui teoks saab :)
    Veel vaatasin, et meil ühine mure - viltu vajunud musta kaabliga elektripostid peenra taustaks. Traatide peal meeldis pääsukestel jt linnukestel istuda, aga selle paksu trossi peal peatutatakse vaid hetkeks.

    ReplyDelete