Monday, May 20, 2013

KADAKATE probleem

 Möödunud aastal juurisin välja osa kuusevorme. Läksid ka pruuniks. Alul üks oks, siis kogu puu.
                  Nüüd siis värvusid pruuniks osa kadakaid! Mõnel üks külg, mõnel kogu puu.
 Otsustasime, et ei osta enam mingeid õrnu puid-põõsaid. See mis tuul või linnuke toob ja kasvama läheb, siis õnnistus neile. Kaua võib vägikaigast vedada! Kui neile midagi  ei sobi meie juures, eks kasvagu mujal.
 Eelmiseks aastaks olid ka marjapõõsad, kirsid ja ploomid kuivanud. Need küll istutasime uuesti. Tegime väga-väga suured augud ja täitsime kõige vajalikuga.
 Mõned õunapuudki kavatsevad ära kuivada. Küll noored ja võiks kasvada, kuid loodus tahab teisiti.
                                                    Tühja kah! On nagu on! Lähme edasi.




3 comments:

  1. Väga kurb vaatepilt, tõeliselt kahju! Minul on vaid paar kadakalist, roomavad kadakad tunduvad ok, kuid suur sabiina kadakas hakkas peale lume alt välja tulemist (siis oli ilus roheline) iga päevaga järjest pruunimaks minema ja nüüd on ka pool pruun ja üsna rääbakas silmale vaadata. Just mõtlesin siin ükspäev, et peaks välja võtma, ega ta enam miskit silmailu ei paku ning midagi uut asemele tooma. Lisaks kadakatele on ka männid pruunid, suurtel puudel terved alumised oksad, justkui oleks lihtsalt ära kuivanud ning väiksematel mägimändidel on ka ainult ülemised tutid rohelised, alt kõik pruun. Ei tea mis häda neid see aasta vaevab...

    ReplyDelete
  2. Jaa, kõik see jutt on tõsi. Meil samad lood. Mis saab edasi!? Kas keegi teab vastust?

    ReplyDelete
  3. Tegelikult on paar viimast aastat okaspuudele rasked olnud. Ega meiegi oma varjuaias päris kahjustusteta pääsenud ei ole. Nodsu, kui pool sabiina kadakat alles, siis pole veel kõik läbi. Ei tea küll, mis kujuga sinu oma on, kuid meil vana sabiina kadakapõõsas muudkui laieneb igas suunas ja ajab äärmistele osadele ka uusi juuri alla. Talle on saanud kõvasti männiokka multsi ümber. Kuivanud osad välja lõigata, kasta, võib ka mõrusoolaga kasta või pritsida.
    Soovitatakse ka haigusetõrjet - Aliette näiteks. Seda viimast ma pole kasutanud. Muidugi, kui väga silma riivab, tuleb välja võtta.

    ReplyDelete