Sunday, April 7, 2013

PESA PUNUMINE


 Kuu aega tagasi hakati oma kodu looma, viirpuude vahele. Punutakse oma pesa ikka päris suurte oksaraagudega. Imetlen ja imestan, kuidas oks oksa peale panduna moodustab pesakese. Proovi Sa ise panna, ikka libiseb maha. Oh neid linnukeste tarkuseid!

 Toimetatakse igasuguse ilmaga, nagu oleks kiire! Tegelikult ju külm püsib, lumi kõik alles. Möödunud nädalal olid veel 2x tuisudki. Soojast pole lõhnagi.






Tänaseks on saanud ikka päris suur-suur pesa.

3 comments:

  1. Eks neil ole kõigil omad võtted ja nipid. Aga neid insenere on ka igasuguseid. Me vaatasime kord, kuidas noored toonekured oma pesa ehitasid, oli see vast alles töö. Valmis pesa rippus posti otsas 45-kraadise nurga all ja oksad ripendasid nagu ise tahtsid, aga maha ei kukkunud ja pojad sealt ka koorusid :D. Nüüd on see pesa kuidagi püstipoole upitatud.
    Mitte ainult linnud, ka mõned blogijad hakkavad talveunest ärkama:) Tore, et oled hoogu võtma hakanud

    ReplyDelete
  2. Pesapunumise instinkt on tugev. Kuid paistab, et ka seal on kogemus vajalik. Hea sõber juhtus nägema kahte asjalikku hakki, kes agaralt pesa ehitasid. Ilmselt olid noored linnud. Üks maadles nii suure oksaga, mida ta polnud võimeline mingil juhul puu otsa viima, kuid kange lind alla ka ei andnud. Teine komödiant lohistas kuuri eterniitkatusel enda järel jämeda terastraadi juppi, ilmselt ka lootusega see pesasse toppida. Eriti naljakas oli see, et asja käigus vahetas paarike omavahel energiliselt töiseid repliike.

    ReplyDelete
  3. Mõnus ju jälgida nende tegemisi. Kui vaataks kuskilt kõrgelt inimeste tegemisi, kas ka sujub nii rahumeelselt ja targalt?

    ReplyDelete